Menu
Your Cart

DOUGLAS DC-3

DOUGLAS DC-3
DOUGLAS DC-3
DOUGLAS DC-3
DOUGLAS DC-3
DOUGLAS DC-3
DOUGLAS DC-3
DOUGLAS DC-3
DOUGLAS DC-3
DOUGLAS DC-3
DOUGLAS DC-3
DOUGLAS DC-3
DOUGLAS DC-3
DOUGLAS DC-3
DOUGLAS DC-3
DOUGLAS DC-3
DOUGLAS DC-3
DOUGLAS DC-3
DOUGLAS DC-3
DOUGLAS DC-3
DOUGLAS DC-3
DOUGLAS DC-3
DOUGLAS DC-3
DOUGLAS DC-3
Αποστολή χωρίς χρέωση μεταφορικών
Το είδος αυτό αποστέλλεται χωρίς χρέωση μεταφορικών
92,99€
Χωρίς ΦΠΑ: 74,99€
  • Stock: Παράδοση σε 8-10 ημέρες
  • Κωδικός: MT057

Ίσως μοναδικό μεταξύ των προπολεμικών αεροσκαφών, το DC-3 συνεχίζει να πετά σε ενεργό εμπορική και στρατιωτική υπηρεσία από το 2022, ογδόντα επτά χρόνια μετά την πρώτη πτήση του, το 1935. Εξακολουθούν να υπάρχουν μικρές επιχειρήσεις με DC-3 στην υπηρεσία τους, και ως αεροσκάφη φορτίου. Οι τρέχουσες χρήσεις του DC-3 περιλαμβάνουν την υπηρεσία επιβατών, τους αεροψεκασμούς, τις εμπορευματικές μεταφορές, τις στρατιωτικές μεταφορές, τις ιεραποστολικές πτήσεις, τις μετακινήσεις αλεξιπτωτιστών και τα αξιοθέατα.

Το Douglas "Dakota" DC-3 είναι το σημαντικότερο εμπορικό αεροσκάφος στην ανθρώπινη ιστορία. Από τα τέλη της δεκαετίας του '30 του 20ού αιώνα, συνεχίζει να πετάει 80 χρόνια αργότερα. Αυτό το αεροσκάφος είναι το αποτέλεσμα μιας λαμπρής ιδέας μηχανικής που ενσωματώνεται από ταλαντούχους σχεδιαστές.

Όπου εμφανίστηκε αυτό το μεταλλικό φτερωτό "δελφίνι": στα τροπικά δάση του Αμαζονίου, στα χιόνια της Ανταρκτικής και στα βουνά των Ιμαλαΐων. Και παντού ο ήχος των μηχανών του μετέφερε την ελπίδα ότι το φορτίο θα παραδοθεί, άνθρωποι σώθηκαν, οι χαμένοι βρέθηκαν.

Το DC-3 έχει πολλά πλεονεκτήματα. Ο περιστρεφόμενος τροχός στο ουραίο τμήμα, ο οποίος επιτρέπει στο αεροσκάφος να γυρίσει γύρω από τον άξονά του σε μια μικρή περιοχή. Παρείχε επίσης μια διάταξη ατράκτου "nose-up", η οποία έδινε την εντύπωση ότι η Dakota απογειωνόταν, ακόμη και όταν απλά στεκόταν στο έδαφος. Αυτό παρείχε μια σύντομη διαδρομή απογείωσης. Τα ισχυρά ράφια και οι τροχοί του μπροστινού συστήματος προσγείωσης άντεξαν την προσγείωση σε οποιαδήποτε περισσότερο ή λιγότερο επίπεδη επιφάνεια. Αυτό επέτρεψε στο DC-3 να χρησιμοποιηθεί σε μικρούς μη ασφαλτοστρωμένους διαδρόμους, καθιστώντας το ένα ευέλικτο αεροσκάφος με ένα ευρύ φάσμα χρήσεων, από την εργασία σε γεωργικές εκτάσεις έως το λαθρεμπόριο στη ζούγκλα της Νότιας Αμερικής. Οι τροποποιήσεις της Ντακότα εμφανίστηκαν επίσης κατά τη διάρκεια στρατιωτικών συγκρούσεων, όπου έπαιξαν το ρόλο ασθενοφόρων, αεροσκαφών προσγείωσης και φορτίου, ακόμη και βομβαρδιστικών.

Το Dakota DC-3 δεν ήταν μόνο έμπνευση για πιλότους και μηχανικούς που κατασκεύασαν νέα αεροσκάφη κατ' εικόνα ενός από τα πιο αξιόπιστα σχέδια. Έγινε ο ήρωας πολλών βιβλίων και ταινιών περιπέτειας. Πολλές από τις τροποποιήσεις του θρυλικού μονοπλάνου συνεχίζουν το έργο τους, μεταφέροντας φορτίο και ανθρώπους.

Η απλότητα, η αξιοπιστία και η θρυλική εικόνα αυτού του αεροσκάφους ενέπνευσαν τους σχεδιαστές της Metal Time να δημιουργήσουν το μοντέλο συναρμολόγησης REMARKABLE DOUGLAS.

Το "REMARKABLE DOUGLAS" είναι ένα δικινητήριο μονοπλάνο με άτρακτο σε σχήμα πούρου, κλασικό ουραίο τμήμα και σύστημα προσγείωσης πίσω τιμονιού.

Το κατασκευάσιμο μοντέλο διατηρεί όλες τις εξωτερικές λεπτομέρειες που θυμίζουν το θρυλικό αεροσκάφος Douglas "Dakota" DC-3. Αυτό είναι, πρώτα απ 'όλα, το χαρακτηριστικό σχήμα του πιλοτηρίου, το οποίο δίνει στο αεροσκάφος το περίφημο "προφίλ δελφινιών". Διατηρείται επίσης το τετράγωνο σχήμα των παραθύρων, το οποίο διατηρήθηκε σε όλες τις τροποποιήσεις αυτού του αεροσκάφους.

Για το αρθρωτό μοντέλο "REMARKABLE DOUGLAS" επιλέχθηκε μια διαμόρφωση επιβατών, με παράθυρα και πόρτα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το πρωτότυπο μοντέλο, το Dakota DC-3, χρησιμοποιήθηκε συχνά ως επιβατικό αεροσκάφος. Υπήρχαν ακόμη και παραλλαγές της κατηγορίας "πολυτελείας", στην οποία υπήρχαν μόνο 10 καθίσματα και χώρος ύπνου. Η τυπική τροποποίηση φιλοξένησε κατά μέσο όρο 30 επιβάτες.

Το "Dakota" είχε δύο εμβολοφόρους κινητήρες με χαρακτηριστικό σχήμα των λεπίδων. Αυτό το χαρακτηριστικό διατηρείται στο προκατασκευασμένο μοντέλο.

Με τη βοήθεια ενός συστήματος γραναζιών, η περιστροφή του μηχανισμού περιέλιξης μεταδίδεται στους κινητήρες και αυτό εξασφαλίζει την περιστροφή των ελίκων για περίπου 30 δευτερόλεπτα.

Το μοντέλο REMARKABLE DOUGLAS βρίσκεται σε μια σταθερή πλατφόρμα προβολής. Περιέχει μηχανισμό περιέλιξης που οδηγείται από ελατήριο.

Το μοντέλο μπορεί να διαχωριστεί από την πλατφόρμα και να τοποθετηθεί στο πλαίσιο. Μπορείτε επίσης να προσομοιώσετε την "πτήση" του μοντέλου κρεμώντας το σε ένα νήμα πολυμερούς (δεν περιλαμβάνεται). Στην κατάσταση που αποσυνδέεται από τον κεντρικό μηχανισμό, οι έλικες μπορούν να κινηθούν μόνο περιστρέφοντάς τις με το χέρι.

Τα φτερά "REMARKABLE DOUGLAS" έχουν ανοίγματα που κάνουν το μοντέλο ελαφρύτερο και παρέχουν μια άποψη της εσωτερικής δομής και των κινούμενων μηχανισμών.

Όπως όλα τα προκατασκευασμένα σετ κατασκευών Metal Time, το μοντέλο REMARKABLE DOUGLAS είναι κατασκευασμένο από ανοξείδωτο χάλυβα που χρησιμοποιείται στη βιομηχανία τροφίμων και έχει εγκριθεί για την παραγωγή καταναλωτικών αγαθών και παιχνιδιών.

Η συναρμολόγηση του "REMARKABLE DOUGLAS" είναι μια δραστηριότητα για ανθρώπους που είναι παθιασμένοι με το σχεδιασμό. Το μοντέλο αποτελείται από 146 κομμάτια και είναι μεταξύ των σχεδιίων μεσαίας πολυπλοκότητας. Η διαδικασία συναρμολόγησης μπορεί να είναι μια εξαιρετική δραστηριότητα για οικογενειακή αναψυχή ή ένα φιλικό flash mob.

Το αποτέλεσμα αυτού θα είναι ένα άλλο κομμάτι στη συλλογή μοντέλων σας "Metal Time".

Για το Metal Time, το μοντέλο REMARKABLE DOUGLAS αποτελεί συνέχεια και εξέλιξη της κατεύθυνσης "αεροπορία", στην οποία έχουν ήδη κατασκευαστεί αρκετά εξαιρετικά κιτ αυτοσυναρμολόγησης.

Η ακριβής κοπή του σετ εξαλείφει την πιθανότητα τραυματισμού κατά τη διαδικασία συναρμολόγησης.

Οι ευχάριστες απτικές αισθήσεις διακρίνουν ευνοϊκά τα χαλύβδινα μέρη από το ξύλο ή το πλαστικό που χρησιμοποιούνται σε άλλους σχεδιαστές.

Η βολική επίπεδη συσκευασία από φιλικό προς το περιβάλλον ανακυκλώσιμο χαρτόνι συνδυάζει τη συμπαγή και την αισθητική ενός δώρου κύρους.

Οι λάτρεις της αεροπορικής τεχνολογίας και των ιστοριών ταξιδιών μεγάλων αποστάσεων σίγουρα θα λατρέψουν το REMARKABLE DOUGLAS.

Τα αναγνωρίσιμα περιγράμματά του προκαλούν αμέσως πολλές ιστορίες που ακούγονται ή εμφανίζονται σε ταινίες ή τηλεοπτικές εκπομπές.

Αλλά εκτός από ρομαντικές ιστορίες και ιστορίες περιπέτειας, με μια πινελιά στρατιωτικού ηρωισμού και εγκλήματος, το "REMARKABLE DOUGLAS" φέρει στο σχεδιασμό του σχεδόν έναν αιώνα ιστορίας της αεροπορίας και της ανάπτυξης της μηχανικής σε μια από τις πιο πολύπλοκες βιομηχανίες.

Ως εκ τούτου, η παρουσία ενός τέτοιου μοντέλου στο εσωτερικό θα πει πολλά για τον ιδιοκτήτη. Για παράδειγμα, για το καλό γούστο του, την αγάπη του για ενδιαφέρουσες ηρωικές ιστορίες και αξιόπιστη και όμορφη τεχνολογία. Και επίσης ότι ξέρει πώς να εργάζεται με επιτυχία με τα χέρια του.

Το συναρμολογημένο μοντέλο μπορεί να χρησιμεύσει ως εσωτερική διακόσμηση, μέρος μιας συλλογής σε μια βιτρίνα, ένας βασικός χαρακτήρας σε μια εγκατάσταση σε ένα θέμα αεροπορίας ή μια διάταξη αεροδρομίου. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε το "REMARKABLE DOUGLAS" ως διακόσμηση για σκηνοθετημένες φωτογραφίες με θέματα ταξιδιού, γεωγραφικών ανακαλύψεων, περιπετειωδών ιστοριών.

Η μελέτη και η συναρμολόγηση του μοντέλου αναπτύσσουν τις δεξιότητες της τεχνικής δημιουργικότητας, ενθαρρύνουν τη μελέτη της ιστορίας της επιστήμης, της τεχνολογίας και του παγκόσμιου πολιτισμού.

Σε κάθε ένα από τα μοντέλα μας αποδίδεται ένας μοναδικός σειριακός αριθμός και αυτό τα καθιστά συλλεκτικά και ανταλλάξιμα. Ο σύλλογος ιδιοκτητών κατασκευαστών "Metal time" είναι μια αναπτυσσόμενη κοινότητα ανθρώπων που είναι παθιασμένοι με την κατασκευή.

ΑρχείοΜέγεθος
Remarkable-Douglas-Dacota-web.pdf6.02MB Λήψη

Γράψτε μια αξιολόγηση

Σημείωση: η HTML δεν επεξεργάζεται!
Κακή Καλή

Χρήσιμες Πληροφορίες

Χαρακτηριστικά
Κομμάτια146
Προτεινόμενη Ηλικία14+
Ομάδες Κομματιών100-199
Βαθμός Δυσκολίας (1-8)5
Διαστάσεις Κατόπιν Συναρμολόγησης (Μ x Π x Υ)21,2 x 31,1 x 12,8 cm
ΥλικόΑνοξείδωτο Ατσάλι
Ετικέτες: DOUGLAS DC-3 , MT057 , Αεροπορία