Menu
Your Cart

Διαστημικός Σταθμός

Διαστημικός Σταθμός
Διαστημικός Σταθμός
Διαστημικός Σταθμός
Διαστημικός Σταθμός
Διαστημικός Σταθμός
Διαστημικός Σταθμός
Διαστημικός Σταθμός
Διαστημικός Σταθμός
Διαστημικός Σταθμός
Διαστημικός Σταθμός
Διαστημικός Σταθμός
Διαστημικός Σταθμός
Αποστολή χωρίς χρέωση μεταφορικών
Το είδος αυτό αποστέλλεται χωρίς χρέωση μεταφορικών
108,99€
Χωρίς ΦΠΑ: 87,90€
  • Stock: Παράδοση σε 8-10 ημέρες
  • Κωδικός: MT017

Ο Διεθνής Διαστημικός Σταθμός (ISS) είναι ένας αρθρωτός διαστημικός σταθμός (κατοικήσιμος τεχνητός δορυφόρος) σε χαμηλή τροχιά γύρω από τη Γη. Η ιδιοκτησία και η χρήση του διαστημικού σταθμού καθορίζεται από διακυβερνητικές συνθήκες και συμφωνίες. Ο σταθμός χρησιμεύει ως ερευνητικό εργαστήριο μικροβαρύτητας και διαστημικού περιβάλλοντος στο οποίο διεξάγεται επιστημονική έρευνα στην αστροβιολογία, την αστρονομία, τη μετεωρολογία, τη φυσική και άλλους τομείς. Ο ISS είναι κατάλληλος για τη δοκιμή των συστημάτων και του εξοπλισμού διαστημικών σκαφών που απαιτούνται για πιθανές μελλοντικές αποστολές μεγάλης διάρκειας στη Σελήνη και τον Άρη. Η συναρμολόγηση του ISS, μια σημαντική προσπάθεια στην αρχιτεκτονική του διαστήματος, ξεκίνησε τον Νοέμβριο του 1998. Οι ρωσικές μονάδες εκτοξεύτηκαν και αγκυροβόλησαν ρομποτικά, με εξαίρεση το Rassvet. Όλες οι άλλες μονάδες παραδόθηκαν από το Διαστημικό Λεωφορείο.

Σε μια καθαρή νύχτα, όταν κοιτάζετε ψηλά στον ουρανό, μπορεί να είστε σε θέση να δείτε αυτό που μοιάζει με ένα αστέρι που αναβοσβήνει, αλλά δεν είναι καθόλου αστέρι, μπορεί να είναι ο διεθνής διαστημικός σταθμός. Ο Διεθνής Διαστημικός Σταθμός (ISS) είναι το μεγαλύτερο τεχνητό αντικείμενο στο διάστημα.

Πριν από τριάντα χρόνια φαινόταν αδύνατο, αλλά οι διαστημικές υπηρεσίες από 5 χώρες, NASA (Ηνωμένες Πολιτείες), Roscosmos (Ρωσία), JAXA (Ιαπωνία), ESA (Ευρώπη) και CSA (Καναδάς) έστειλαν τον ISS στο διάστημα. Οι πρώτοι κάτοικοι επιβιβάστηκαν στον ISS το 2000.

Ο ISS έγινε σύμβολο της διεθνούς συνεργασίας και του τέλους του Ψυχρού Πολέμου.

Ο ISS αποτελείται από 14 μονάδες και ζυγίζει περίπου 450 τόνους. Περιστρέφεται γύρω από τη Γη σε υψόμετρο 340 χιλιομέτρων, σε τροχιά γύρω από τον πλανήτη.

Η δομή και οι μονάδες του ISS ανήκουν στη NASA, τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Διαστήματος, την Ιαπωνία, τη Βραζιλία, τον Καναδά και τη Ρωσική Ομοσπονδία. Αυτές οι χώρες συνεργάζονται για την έρευνα και τη συλλογή πληροφοριών για την εξερεύνηση του διαστήματος.

Ο ISS αντιπροσωπεύει την πιο προηγμένη τεχνολογία της ανθρωπότητας. Η έρευνα στο διάστημα ανοίγει την προοπτική για τα μελλοντικά διαστημικά ταξίδια, ακόμη και τη δυνατότητα αποικισμού άλλων πλανητών. Η σημασία του διαστημικού σταθμού είναι ανεκτίμητη. Ο ISS είναι ένα εντυπωσιακό επίτευγμα μηχανικής. Κάθε ένας από τους αρχιτέκτονες, μηχανικούς, σχεδιαστές και μηχανικούς που εμπλέκονται στη δημιουργία του θεωρούνται οι καλύτεροι στη δουλειά τους.

Οι σχεδιαστές του Metal Time ήθελαν να αποτίσουν φόρο τιμής στη μηχανική ιδιοφυΐα στους δημιουργούς του τεχνητού ουράνιου σώματος, δημιουργώντας το μοντέλο, το Astronauts Lodge.

Το Astronauts Lodge αποτελείται από πολλά διαφορετικά μέρη. Πρόκειται για δισδιάστατους ηλιακούς συλλέκτες και τρισδιάστατες μονάδες και μπλοκ, σε μια τεράστια πλατφόρμα. Για να τον συναρμολογήσετε θα χρειαστείτε υπομονή και θα σας ωφελούσε να μελετήσετε τη δομή του πραγματικού ISS. Η γνώση της ιστορίας και του σκοπού κάθε ενότητας θα προσθέσει στην απόλαυση της κατασκευής του μοντέλου.

Το Astronauts Lodge είναι εξοπλισμένο με ηλεκτρικό κινητήρα που επιτρέπει στη δομή να περιστρέφεται στον άξονά της. Μπορείτε επίσης να ρυθμίσετε χειροκίνητα τη γωνία κλίσης του σταθμού στην επιφάνεια όπου βρίσκεται.

Ο χρόνος που αφιερώνεται στη συναρμολόγηση του μοντέλου θα αποδώσει όταν το μοντέλο σας είναι μια όμορφη αναπαράσταση του πραγματικού ISS.

Το Astronauts Lodge είναι ένα υπέροχο δώρο για όσους ενδιαφέρονται για διαστημικά ταξίδια, λάτρεις της επιστημονικής φαντασίας και πολύπλοκων μηχανικών κατασκευών.

Το εσωτερικό του διαστημικού σταθμού είναι περίπλοκο και καλά εξοπλισμένο. Το περιστρεφόμενο μοντέλο από ανοξείδωτο ατσάλι θα φανεί εκπληκτικό στο γραφείο σας ή στο σπίτι σας.

Κάθε ένα από τα μοντέλα μας έχει έναν μοναδικό σειριακό αριθμό, καθιστώντας τα συλλεκτικά και ανταλλάξιμα. Το Metal Time Owners' Club είναι μια αναπτυσσόμενη κοινότητα ανθρώπων που είναι παθιασμένοι με το σχεδιασμό.

Το πρόγραμμα πιστότητας "Metal Time" φέρνει τακτικά ευχάριστες εκπλήξεις στους ιδιοκτήτες των κατασκευαστικών μας συνόλων.

Γράψτε μια αξιολόγηση

Σημείωση: η HTML δεν επεξεργάζεται!
Κακή Καλή

Χρήσιμες Πληροφορίες

Χαρακτηριστικά
Κομμάτια229
Προτεινόμενη Ηλικία14+
Ομάδες Κομματιών200-299
Βαθμός Δυσκολίας (1-8)6
Διαστάσεις Κατόπιν Συναρμολόγησης (Μ x Π x Υ)19.8 x 23.4 x 22.9 cm
ΥλικόΑνοξείδωτο Ατσάλι
ΑρχείοΜέγεθος
ISS.pdf6.77MB Λήψη